Fra regnskapsfører til nasjonal manager i Aider Tech

Husker du Thomas, – den frustrerte regnskapsføreren som hadde valgt feil yrke og som hver dag gruet seg til å gå på jobb? Siden vendepunktet høsten 2020 har det bare gått oppover. I dag stortrives han! Når jeg møter hans kollega, sitter godordene løst. Hva skjedde?

Den gang da

-Hver morgen gikk jeg inn døra til regnskapskontoret med mål om å ta meg sammen. Hver ettermiddag gikk jeg hjem med følelsen av å ha gjort en dårlig jobb. Frister og repetisjon. Det gav meg ikke påfyll. Det tappet. Selvtilliten forsvant. Regnskapsfører er absolutt et yrke jeg kan anbefale mange, fortsetter Thomas. Det matchet bare ikke meg. Jeg er Norges dårligste regnskapsfører!

Vendepunktet kom høsten 2020

Gjennom karriereveiledning oppdaget Thomas at det han trengte var mer fleksibilitet og dynamikk. Han trives med mange baller i lufta. Løper gjerne fra møte til møte. – De dagene jeg bare har et møte er det deilig i nøyaktig 10 sekunder, og så begynner jeg å kjede meg. Jeg trenger mennesker rundt meg for å trives. Lukker jeg døra til kontoret blir jeg ineffektiv, fortsetter han.

Tilfeldighetene ville at drømmejobben ble utlyst mens veiledningen pågikk. Thomas overbeviste stort i intervjuet til stillingen som selger av regnskapssystemet Tripletex. Kombinasjonen regnskapskompetanse, samt trivsel med mange baller i lufta og mye kontakt med mennesker, gav ham et konkurransefortrinn. Han fikk jobben!

-Samtidig som jeg startet i ny jobb i Tripletex kom korona. Jeg fikk ikke reist så mye som jeg ønsket. 90 % av møtene var på Teams, men det var allikevel gøy. Jeg fikk brukt meg selv, fikk energi av menneskemøtene og trivdes. Konkurranseinstinkt har jeg alltid hatt, så salgsresultatene ble også fort veldig gode. Det er en engasjert kar som forteller.

Headhuntet våren 2022

-Etter et drøyt år i Tripletex ringte min nåværende sjef og spurte om jeg var interessert i jobb i Aider. Muligheten for litt mer trygghet gjennom fast lønn og bonus fristet. Provisjonsordninger gir god lønn, men er over tid slitsomt. Jeg så også hvordan Aider vokste. De satset knallhardt på Tripletex, og jeg skjønte jeg kunne bli viktig for dem hvis jeg kom tidlig inn. Igjen var timingen perfekt, ved at jeg kunne bygge videre på de erfaringene jeg hadde fått.

Hvordan er jobbhverdagen din i dag?

-Når min sjef ansatte meg så var ikke innholdet i stilingen klar. De ønsket bare å få tak i meg fordi jeg er så allsidig. Det var gøy å komme inn såpass tidlig og få lage min egen stilling ut fra det jeg passer best til. At min leder så potensialet i meg er en stor tillitserklæring samtidig som jeg er positivt overrasket over at han så det potensialet i meg.

Karriereveiledning var mest avgjørende

Uten den hadde jeg mest sannsynlig surret meg inn i et maritim studie. Hadde ikke sett at det var mulig å finne en jobb hvor jeg faktisk kunne bruke erfaringene fra regnskap.

Jeg husker spesielt godt Kjernekvadranten, hvor AHA`ene slo ned som lyn i hodet. Og så hadde jeg ekstremt glede av å snakke med andre, særlig karriereteamet mitt. Prosessen med å bli kjent med meg selv bygde selvtillit. Jeg har fått verktøy jeg bruker daglig, ikke bare i jobb, men også i private relasjoner. De er viktige for meg. De hjelper meg til å være i kontinuerlig utvikling. Livslang læring.

Da jeg byttet jobb til Tripletex var også et definerende øyeblikk. I dette skiftet skjedde det mye. Jeg kom over i noe jeg trivdes med. Fikk resultater. Heiv meg ut i nye utfordringer. Bygde selvtillit og kompetanse. Jeg gikk fra en vond spiral hvor alt ble negativt, til en positiv spiral hvor jeg utviklet meg hele tiden.

Min farmor kjenner meg veldig godt og betyr mye for meg. Etter at jeg begynte i Tripletex kommenterte hun med glimt i øyet; «Nå har du vokst opp. Nå går du ikke bare rundt og vaser.»

I dag er jeg mye tryggere og tydeligere. Mye mer bevisst. Det er ganske deilig. Nå får jeg det mer som jeg vil, samtidig som det er lettere for andre å forholde seg til meg.

Har du noen tips?

-Er du en av de der ute som går og stamper rundt i en kjedelig hverdag uten mål og mening?

Ta det første skrittet og gå inn døra til en karriereveileder!

Da blir du ekstremt mye bedre kjent med deg selv. Du får sortert og får knagger å henge ting på. Du blir oppmerksom på hva du kan, og hva du liker. Jeg hadde f.eks. låst meg i det yrket jeg hadde. Så ikke muligheten til å bygge videre på denne kompetansen.

Jeg savner ikke han fyren som var her for to og et halvt år siden! Jeg er glad han er død og begravet! For til slutt så er det kun meg selv som skaper min egen lykke!

Vi kan påvirke så mye mer enn vi tenker over!

Her kan du lese reportasjen i VV24 våren 2021.

Nedenfor ser du filmen vi laget om Thomas historie våren 2021: