Ut av komfortsonen

Husker du videoen om Steinar som stampa i jobben, og som i vinter reduserte lærerstillingen for å jobbe mer med sine hjertesaker; – skriving og formidling?

Nå har det gått noen måneder. Det er en blid kar som møter meg til en kopp kaffe før ferien. Siden sist har han tatt steget helt ut, og søkt permisjon fra lærerjobben i et år, for å jobbe 100 % med Skolerom.no for Orage forlag.

«Valget ut av læreryrket har vært vanskelig. Jeg kommer til å savne elevene mine. Særlig øyeblikkene når de gløder fordi jeg har klart å lære bort faget på en gøyal måte. Men, nå har jeg bestemt meg. Jeg vil gi meg selv muligheten til å utforske noe nytt som jeg ellers ville gått glipp av. Det er først når vi tørr å ta noen avstikkere vi ser at livets vei har mer å by på. De stiene vi er redd for å gå, kan føre oss til den flotteste utsikten, » smiler ordsmeden Steinar.

Vi snakker om prosessen han gikk gjennom i vinter. Hvor han på den ene siden kjente på behovet for trygghet. På den andre siden drivkreftene som pushet på. Lysten til å utforske og skape!

«Det er rart. Jeg er veldig trygghetssøkende, men samtidig så klarer jeg ikke la være å utforske nye ting! Skape noe nytt! Bli kjent med nye mennesker! Jeg drives av å skape gode opplevelser for andre, og de beste øyeblikkene er når publikum responderer og jeg har lykkes med det. Da har jeg det bra! Da kjenner jeg at jeg lever!» Steinar gløder.

Og så har ikke dette kommet av seg selv! Utenfor komfortsonen er vi i ukjent terreng, som det kreves mot og vilje til å utforske. Men, skulle du lure på om Steinar kommer til å dytte seg ut av komfortsonen igjen, er svaret hans klokkeklart:

«Definitivt! For meg er ikke dette terrenget fullt så ukomfortabelt lengre. Det er verdt det!»

Her er noen av de andre prosjektene Steinar har syslet med det siste året 🙂

Er du klar for å utforske terrenget utenfor komfortsonen?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat:

linda@karriereloft.no

mobil: 99 40 58 06