Skulle ønske jeg turte

Husker du filmen om Lise? Det er et år siden hun tok kontakt. Hun hadde akkurat sagt opp jobben. Karriereløft var nystartet og søkte personer til å teste konseptet. Tilfeldighetene ville at en venninne tipset henne om dette.

«Hvor hadde jeg vært hvis jeg ikke hadde truffet deg for et år siden,» undres Lise mens blikket hviler på vannet. Vi har avtalt en fot i bakken over en kaffekopp på verandaen. – «Hvor hadde Karriereløft vært uten deg», svarer jeg. Sammen laget vi den første, av etter hvert flere, kundehistorier på video sammen med André Askeland.

«På en skala fra 1-10, hvor fornøyd er du med livet i dag,» spør jeg. Femten svarer Lise uten å blunke. Hun smiler mens hun mimrer tilbake på bekymringene hun hadde, om bl.a. økonomi og «høy alder». De slo aldri til. «Noen justeringer av forbruk har det blitt, men jeg får jobber og klarer meg fint ved siden av studiene.» Lise jakter mening! I år studerte hun karriereveiledning. Til høsten begynner 2-årig PPU-studie. Drømmen er å undervise ungdom i helse og oppvekstfag.

«For meg var det avgjørende å ha en samtalepartner som ledet meg gjennom prosessen. Jeg hadde f.eks. ikke hatt motet til å ringe på jobben hos Horten Videregående, som jeg ikke var helt formelt kvalifisert til, uten dytten fra deg. Og tenk, de gav meg et vikariat og en sjanse,» humrer hun stolt.

Filmen om Lise som jakter mening har mer enn syv tusen visninger. Hva var det som gjorde den så populær? Lise har fått mye oppmerksomhet og kommentarer. Den vanligste er:

Dette skulle jeg ønske at jeg også turte!

For det handler kanskje mest om dette motet! Motet til å velge det livet man har lyst på, i troen på at det kommer til å gå bra! Hva er det som gjør at vi så lett ser hindringene? De fleste bekymringer blir det aldri noe av!

For Lise handler ikke livet om karrierestige, men om motet til å leve det livet som gir henne glede og mening!

Ønsker du en forandring?

Ta kontakt for en uforpliktende prat:

linda@karriereloft.no

mobil: 99 40 58 06