Frisøren min er helt RÅ

Å bli mamma er virkelig en dyptgripende overgang i livet. Etterpå er du ikke den samme. Hvem er du nå? Hva betyr noe nå? Hva vil du nå? Hvordan påvirker det karrieren? Å finne ut av dette er en prosess. Den har fått navnet «matrescence».

I sommer tok Linn-Elisabeth steget mange drømmer om, men aldri tar. Fra en trygg og spennende lederjobb for 10 frisører gikk ferden videre til egen praksis i den grønne salongen RÅ. Et skifte i tråd med tiden! Helt i min ånd! Hva var det som skjedde?

Jeg ble mamma

– Plutselig hadde jeg ansvaret for et lite menneske! Det var vanskelig å få til godt samtidig med ansvaret for 10 ansatte. Jeg måtte gjøre en endring. Først reduserte jeg lederstillingen til 80 %. Det fungerte ikke for meg og 60 % var ikke aktuelt, da det bare hadde blitt på papiret. Jeg tror det skjer mange, – man gjør samme jobb på mindre tid og brenner lyset i begge ender.

Jeg erkjente at jeg ikke kunne være leder lengre

– Valget ble å gå tilbake til å «bare» være frisør. Selv om jeg hadde verdens beste kollegaer og var ansatt i den beste bedriften jeg kunne hatt, visste jeg hvor profitten går og hvor lite frihet jeg hadde som ansatt. Dette var bare ikke meg! Jeg trenger å påvirke og skape! Det er da jeg har det gøy!

Fikk spørsmål om å starte for meg selv

– Et klart nei ble til et kanskje. Jeg kan jo drive butikk, og det ville gitt større fleksibilitet til f.eks. Lucia-feiring med min datter. Jeg så fordelene.

Interessen for «det grønne» økte

– Jeg har lenge vært opptatt av det grønne, men interessen eskalerte da jeg begynte å lage mat til min lille datter.

Min «forbilledlige» venninne hadde allerede gjort det

– Jeg er så takknemlig for Renate. Hun hadde allerede startet frisørsalongen RÅ i låven på tunet hjemme, og jeg fikk lov til å «flytte inn». Uten henne hadde det ikke vært aktuelt å starte for meg selv. Siden jeg var 14 år har jeg drømt om å drive frisørsalong med en venninne. Nå 20 år senere fikk jeg muligheten. Det fristet å prøve.

Et definerende øyeblikk

– Jeg tenker vanligvis ikke på hva andre mener, men et så stort steg var jeg litt redd for å ta «helt alene». Jeg snakket med brødrene mine. De stilte smarte spørsmål: Hva er risikoen da? Hva er det verste som kan skje? Deretter dro jeg til banken. Forventet at rådgiveren skulle si nei til finansiering. I stedet sa hun dette:

«Du kan enten sitte i lokomotivet på det grønne skiftet

eller stå igjen på perrongen.»

Tenk at noen med en setning kan si det avgjørende! Det var så befriende! Dette ble mitt definerende øyeblikk. Beslutningen var tatt. Jeg tok spranget og plutselig er jeg her «living my dream» og har ikke angret et sekund! Jeg trives best når jeg får være med og skape!

Hvis du skal gi et råd til andre i samme situasjon?

– Bare gjør det! Gjør det du har lyst til! Ikke hør på andre som fortsetter i karusellen samfunnet forventer du skal være i. Det var så deilig å hoppe av! Skulle ønske jeg hadde turt mer når jeg var yngre. Ikke søkt like mye trygghet, analysert i hjel og bare turt å satse/følge drømmen. Tenk hvor mye vi føler oss bundet og lite fri til å gjøre det vi drømmer om!

Vi har bare et liv!

– Nå har jeg funnet min plass, hvor jeg kan være hun litt rare, og gjøre det jeg har lyst til både faglig og markedsføringsmessig. Og, jeg er så heldig å ha Renate å gjøre det sammen med! Det føles både trygt og utrolig gøy å være sammen med henne om å gjøre noe annerledes. Det vi elsker! Det vi brenner for! Vi møtes på de samme grunnverdiene. Det grønne skiftet er så aktuelt og tidsriktig. Vi har det så gøy, med filmkameraet som en naturlig del av hverdagen 😊

Hvor er du om et år?

– Da har jeg mye mer kunnskap om det grønne konseptet!

Her kan du lese artikkel i TB om Linn-Elisabeth


Har du nettopp blitt mamma for første gang?


Vil du vite mer om «matrescense»?

Du kan følge på Intagram: historiskmorskap

Velkommen til seminar 21. mai 2024 om denne «overgangen» i karrieren. Link info og påmelding.

Ønsker du en uforpliktende prat? Send meg mail: linda@karriereloft.no


Vil du vite mer om Rå Grønn Salong?

Nettbutikk: Raashop.no

Facebook: https://www.facebook.com/raa.frisor.groen.salong/