XXL gjør det

Hvilke bedrifter er det som virkelig satser på å utvikle egne ledere internt, spør Elin. Sammen med Katharina, med-deltaker i XXL Talent, reflekterer vi over deltakelsen i Talent-programmet som utvikler fremtidige ledere i XXL.

XXL utvikler ledere selv

Hvilken ære det er å delta. Og hvilken kraft det har. Jeg har fått så utrolig mye ut av å gå Talent, både på jobb og privat. Jeg er ikke den samme som startet for et år siden. Dette har virkelig vært en dannelsesreise, – forteller Elin. Nå er jeg mye tryggere! Og, jeg har gått fra stuck til unstuck, – smiler Katharina. Nå er jeg mye roligere!

Fem ganger i løpet av det siste året har 24 talenter fra Norge, Sverige, Finland og Østerrike, møttes på Camp XXL, dypt inne i Finnskogen. De utfordres, reflekterer, deler, trener og lærer SAMMEN. Historier og sterke bånd skapes sammen. De kommer tett på hverandre gjennom utforskning av temaer som; jeg som leder, utvikling av mennesker, team og butikk, samt en avsluttende presentasjon hvor de får feedback på egen utviklingsreise.

Sammen utvikler vi oss mer

Elin er et driftig positivt talent fra Brumma i Sverige som elsker å teste noe nytt. Katharina et entusiastisk og uredd talent fra Sandefjord, som ikke holder noe tilbake, men går all inn. De har til felles at de sprudler når de kommer inn i rommet, elsker å dytte seg selv ut av komfortsonen, deler gleden over å jobbe med mennesker og drives av å nå resultater og utvikle de ansatte.

At de to båndet så sterkt under programmet at det ble topptur til Trolltunga sammen, er ingen overraskelse. Vi lærer så mye av å dele og reflektere med hverandre, – skyter Katharina inn.

Har det blitt noen AHA-moments?

Tidligere snakket jeg alt for mye. Slapp ikke andre til. Nå har jeg oppdaget hvor virkningsfullt det er å være litt mer stille – LYTTE – og gi andre mulighet til å snakke først. De har jo så mye å bidra med som jeg tidligere gikk glipp av. Skulle ha svarene på alt, – humrer Katharina.

The power of silence

Tidligere løp jeg fort i hamsterhjulet. Stoppet ikke opp og tenkte over det som skjedde. På Talent har jeg lært å stoppe opp og reflektere over erfaringene, for å lære til neste gang. Tidligere sa jeg f.eks. ja til alt. Det ble for mye. Nå er jeg mye mer bevisst, trener på å si nei, og har mindre arbeidsbelastning. Særlig nyttig har det vært å stoppe opp, legge merke til og reflektere over egne følelser knyttet til saken. Nå er jeg mye mer bevisst, – forteller de i kor.

The power of reflection

Talent har gjort meg mer bevisst hvem jeg er og hva jeg drives og motiveres av, både på jobb og privat. Jeg er så stolt av Katharina og meg, og alle de andre deltakerne. Hvor langt vi har kommet på dette året. Hvor mye vi har utviklet oss, – sprudler en entusiastisk Elin. Begge opplever å være mer strukturert og tydelig i lederrollen nå.

På spørsmål om hvordan det er å jobbe i XXL, svarer de kjapt at det er en kul og trygg arbeidsplass, hvor det er rom for at unge og mer erfarne kan utvikle seg sammen.

XXL har troa på alle! Her kan vi utvikle oss til den beste versjonen av oss selv uten topp utdanning, hvis vi vil og legger ned innsats, – avslutter Katharina.

Elin er først ut! Fra 01.03.2023 er hun konstituert varehussjef i Brumma!

Talentprogram siden 2010

Management Synergy har vært stolt leverandør på dette Talentprogrammet siden 2010.

«Siden 2010 har vi hatt 250 Talenter gjennom et program på ett år. Dette er en veldig viktig rekrutteringskanal til Varehussjef og andre lederstillinger. Målet er å utvikle et godt lederskap som evner å utvikle mennesker og resultater. Nøkkelen ligger i å skape tillit og trygghet og evne til refleksjon,» – sier Jon Harald Espolin Johnsen, SVP Training & Development i XXL.

Linda Jensen har vært stolt underleverandør til Mangement Synergy i to gjennomføringer.

XXL utvikler egne ledere!