Nettverk er nøkkelen

Det er oktober. Vi sitter på Gründerhuset Hi5. Sigurd «river seg i håret». For mye å gjøre! Burde ansette flere! Har ikke tid! – Hva trenger du da, spør jeg? Sigurd sukker! Ramser opp oppgavene han ikke rekker. Som han så gjerne skulle ansatt noen til å gjøre. I mitt hode dukker ett ansikt opp. Arbeidsjernet Caroline!

Nå er det januar. Sigurd, Caroline og jeg møtes på Teams. Etter 1 måneds arbeidstrening var Sigurd Gran i Coupler ikke i tvil: – Caroline er den perfekte MATCH! Caroline er ikke i tvil: – I Coupler bygger hun nyttig og fremtidsrettet kompetanse. Fra 1. februar er hun fast ansatt!

Vi drodler høyt om prosessen. Var denne matchen en tilfeldighet?

Sigurd og jeg har delt kontor i et gründermiljø i over et år. Caroline ble jeg godt kjent med gjennom karriereveiledningen i pilotprosjektet I Tønsberg-regionen løfter vi sammen. Hadde jeg sett denne koblingen uten god kjennskap og tillit til begge?

Sigurd er klokkeklar! Han søker ikke etter folk på Finn.no. For ham handler det om å skape møteplasser og bygge nettverk, skape relasjoner og tillit, for å legge til rette for at slike koblinger og løsninger kan oppstå. Sigurd gav Caroline en sjanse fordi han kjente meg.

Gratulerer Caroline, men jeg var aldri i tvil!

Du har ikke bachelor, men det du har er noen kvaliteter og en kapasitet som er rå! Jeg ble oppmerksom på dette i karriereveiledningen. Det tok ikke Sigurd mange dagene å oppdage. Dine jobb-kvaliteter er rå, men enda råere er din vilje til å hoppe ut i det og gripe mulighetene som byr seg. For å erfare og lære!

Vet bedriftene som legger dere uten bachelor rett i NEI-bunken hvilke uslepne diamanter de kan gå glipp av?

Fun-fact: Jeg er kontaktet av flere bedriftsledere som lurer på om jeg har en Caroline til 🙂

Sigurd deler villig sine hjertesaker:

  1. Kom deg ut! Skap møteplasser og bygg nettverk. Bygg relasjoner. Det er her løsninger oppdages, og talenter og kompetanse overføres!
  2. Er du jobbsøker? Hiv deg ut i ting. Grip mulighetene som byr seg!
  3. Er du bedriftsleder? Gi de med uformell kompetanse en sjanse!
Coupler + Caroline = MATCH