Mentorordningen til USN

Som en del av mentorordningen til USN har Linda vært min mentor denne vinteren. Samtalene vi har hatt har gitt meg den åpenbaringen jeg ikke visste at jeg trengte. Jeg har alltid hatt mange ideer og hun har hjulpet meg med å sortere tankene og ønskene mine. Nå vet jeg klarere hva jeg vil bruke den kommende tiden min på.

Som bachelorstudent i økonomi og ledelse fikk jeg mulighet til å være med på mentorordningen til USN. Denne ordningen er veldig fersk, så jeg kjente ingen som hadde deltatt tidligere og visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Alt jeg lærte gjennom dette løpet gjorde meg overrasket over at det kun er noen som får muligheten, og ikke minst at ikke alle benytter seg av tilbudet.

På første møtet fikk vi tid til å bli kjent og kartla mine behov. Fra da følte jeg at dette var den perfekte mentor for meg. Jeg kunne være åpen og ærlig og ikke minst trygg på Linda. Slik har det vært resten av samarbeidet vårt.

Vi har snakket mye om innovasjon og det å skape. I eksamensperioden fikk jeg mye inspirasjon og innspill. Hun introduserte meg også for Trine Tenvik (var med å starte Gründerhuset Hi5), som også gav meg innspill til eksamen.

Jeg har fått nyttige og inspirerende videoer, tekster og lekser, samt blitt bevisst på hvordan jeg kan utnytte ADHD en min optimalt og bruke den som en superkraft.

I Karriereveiledningen ble jeg mer bevisst på hva konkret jeg ønsker å jobbe med og ikke minst hvem jeg er. Vi har jobbet med interessetyper, evner og anlegg, beslutningsstil og mine verdier.

Å prioritere, og bruke tid til å sette seg inn i slike ting, har vist seg å være viktig. Jeg merker stor forskjell på meg selv fra før jeg møtte Linda og etter. Jeg er mye mer målbevisst og trygg i hvem jeg er nå, og har lært hvordan jeg kan snu mine svakheter til å bli ressurser. Dette har vi utforsket gjennom Kjernekvadranten.

Vi har også jobbet med hvordan jeg vil fremstå i CV og LinkedIn profil, og aller viktigst så har jeg blitt en enda mer reflektert person. Nå når jeg vet mer om hvem jeg er, og de grunnleggende byggesteinene jeg er bygget opp av (f.eks. ADHD), så skjønner jeg bedre hvordan jeg kan bruke de som en superkraft istedenfor en begrensing.

Jeg anbefaler derfor alle fra bunnen av mitt hjerte å benytte seg av karriereveiledningen til Linda. Spesielt de som står overfor veivalg i livet, f.eks. jobb-bytte, studievalg, eller rett og slett om man ønsker å bli enda bedre kjent med seg selv.

Hva er vel bedre enn å kunne ta gjennomtenkte valg i livet?

Jeg skjønner som sagt ikke hvorfor ikke alle benytter seg av tilbudet. Det burde vært grunnleggende og obligatorisk i alle skoler og universiteter.

Lejla Zukanovic

Bachelorstudent i Økonomi og Ledelse ved USN