Oppdatert LinkedIn-profil er viktig!

Er du jobbsøker? Da må du være på LinkedIn! Sidsel Gjulem Warbo, avdelingsleder for Azets People i Asker og Bærum, stusser hvis hun ikke finner folk på LinkedIn. – Søker du ny jobb må du gjøre deg tilgjengelig for å bli søkt opp og kontaktet, fortsetter hun.

Sidsel og mannen Jan-Erik er turvenner. Jeg besøker de på hytta. Samtaletemaene er mange og varierte, men siden hun er rekrutterer og jeg karriereveileder, er hvordan LinkedIn har blitt den nye markedsplassen for ledige stillinger et høyaktuelt tema. Jeg kan ikke la muligheten gå fra meg, og benytter anledningen til å spørre Sidsel ut om hvordan hun søker etter kandidater.

Hvor søker du etter kandidater?

 1. Først og fremst ser jeg i Azets egen database.
 2. Deretter henvender jeg meg til kandidater i Azets nettverk, for å høre om de kan ha aktuelle kandidater i sine nettverk.
 3. Men, mest tid bruker vi til å søke etter kandidater på LinkedIn.

Hvorfor er det viktig for jobbsøkere å være på LinkedIn?

LinkedIn har blitt verdens største profesjonelle nettverk. En god profil på LinkedIn er helt nødvendig i en jobbsøkerprosess. Her kan du gjøre deg synlig og tilgjengelig for å bli søkt opp av rekrutterere og mulige arbeidsgivere. Firmaer legger også ut informasjon og stillingsannonser her. LinkedIn har blitt stedet for å se, bli sett og opprette kontakt.

Det er også viktig å huske på at det kun er ca. 30 % av ledige stillinger som lyses ut, resten formidles gjennom nettverk.

Ifølge LinkedIn får 64 % jobb via nettverk og bekjente.

Hvordan bruker du LinkedIn?

Her knytter jeg profesjonelle kontakter og danner et nettverk av forretningsforbindelser. Som rekrutterer er det viktig for meg å være synlig i dette nettverket. Jeg leser mange innlegg, følger med, liker og deler. Jeg er aktiv for at også jeg skal bli funnet.

Vi legger ut stillingsannonser på LinkedIn. Er du jobbsøker anbefaler jeg deg å følge Azets People sin side.

Men, det vi bruker LinkedIn mest til er søk etter kandidater. Jeg bruker inntil 2-3 timer om dagen og det hadde vært hensiktsmessig å bruke enda mer tid, hadde jeg orket. Jeg og mine kollegaer i Azet People er sikkert inne på og sjekker flere 100 profiler i uka.

LinkedIn er helt klart vår viktigste rekrutteringskilde utenfor egen database.

Hva er dine tips til jobbsøkere?

 1. Aller først, – har du ikke registrert din CV hos Azets, så anbefaler jeg deg å gjøre det.
 2. Følg også gjerne Azets People sin side på LinedIn.
 3. Opprett profil på LinkedIn og fremstå så attraktivt som mulig.
 4. Et godt bilde øker sannsynligheten for at profilen din blir åpnet. Ifølge LinkedIn er det 14 ganger større sjanse for at profilen din blir åpnet hvis du har et bilde. Jeg åpner «aldri» en profil som ikke har bilde. Det kan være et sporty bilde, men det skal/bør være et profesjonelt bilde, med tanke på at du er arbeidssøker. Unngå f.eks. bilde med glass i hånda. Dette er viktig!
 5. Overskriften/tittelen er søkbar, så her bør det være en enkel beskrivelse av den du er, hva du har erfaring med og er på jakt etter. Tenk gjennom hvem som er målgruppen din og hvilke søkbare stikkord du kan bruke for at de skal finne deg. Når jeg f.eks. søker etter regnskapssjef i Viken er søkeordene; regnskapssjef, Viken. Jeg søker også etter relevante nøkkelferdigheter, f.eks. ledererfaring, strukturert, organisert og målfokusert.
 6. Om-delen er litt det samme som overskriften, men her kan du skrive mer utfyllende. NB: Tenk gjennom hva du skriver i de første linjene, da det kun er de som er synlige, og er teaseren som skal få meg til å klikke «se mer» for mer informasjon.
 7. Legg inn din CV med jobberfaringer, utdanning og kurs.
 8. Vær aktiv og synlig. Del, lik og kommenter. Da blir algoritmene aktivert, og du dukker opp i flere søk. Det blir lagt merke til. Da gjør du deg synlig for flere.

Hva er en attraktiv Linkedin profil?

Det aller viktigste er at den er oppdatert, jfr. punktene ovenfor. Hvis jeg skal fremheve en ting, så må det være at det har betydning at du har noe aktivitet. Er det helt dødt så legger jeg merke til det. Men, hvis jeg først har funnet en attraktiv profil, så er det ikke avgjørende hvor aktiv vedkommende har vært.

Et siste tips?

Følg bedrifter hvor du kan tenkte deg å jobbe og bransjeorganisasjoner innenfor ditt fagfelt.

Ta også gjerne direkte kontakt med bedrifter som er interessante for deg. Det vil gi deg nyttig informasjon og du vil gjøre dine interesser synlig for oss som søker.

Link hjemmeside: Azets People