Det er aldri for seint!

Har du gått deg fast i et yrke? Ønsker egentlig å bytte til noe annet, men er redd for å ta steget? Frykter det krever for mye utdannelse og lurer på hvor du skal begynne? Da er Heidi Hansen i K2 Utdanning den rette å snakke med!

Er du klar for jobb-sesongen 2023/24?

Denne sommeren er vi noen som har brukt litt tid på Camp Friends for å klargjøre oss til jobb-sesongen 2023/24. Heidi Hansen, veileder i K2 Utdanning og kollega på Friends, er på tilbudssiden og gir personlig veiledning til de som ønsker å finne den rette og enkleste veien over i nytt yrke. Er du nysgjerrig på dine muligheter? Onsdag 9. august kl. 17.00 ønsker K2 Utdanning deg velkommen til Åpen Dag i sine lokaler. Du får personlig veiledning hvis du ønsker.

Hva er en typisk utfordring kunden kommer med til deg, Heidi?

– Mange tar nølende kontakt. De ønsker å bytte til et annet yrke, men tror veien er for lang og lite realistisk. De synes også det er utfordrende å finne svar på spørsmålene de har om utdanning. Det kan vi i K2 Utdanning bidra med! Ut fra det den enkelte har av tidligere utdannelse og jobberfaring, bidrar vi med å se mulighetene som kan ende i en autorisasjon, fagbrev eller tilsvarende.

Som eksempel kan jeg nevne en dame som ringte. Hun ville bli helsesekretær, men hadde ikke fullført videregående, trodde det krevde for mye utdannelse og ikke var mulig. Det viste seg at hun kun manglet fagene innenfor helse. De tok hun på 1 ½ år ved siden av jobb, og i dag jobber hun fulltid som Helsesekretær.

Hvem er Heidi?

-Jeg er en glad person, som er veldig glad i mennesker og trives med å prate mye med mennesker. Jeg brenner for jobben min og det å få være den som hjelper et lite steg på veien. Av og til får jeg være den ene som utgjør den store forskjellen. Det er stort!

Tilbakemeldinger som dette gir jobben min mening:

  • K2 har endret livet mitt. 
  • Jeg angrer ikke på at jeg begynte på skolen. K2 er det beste valget jeg har gjort. 
  • Det er helt annerledes å ta utdannelse som voksen, ikke skummelt i det hele tatt.

Tidligere har jeg jobbet 13 år i Voksenopplæringen i Vestfold med de som har voksenrett, og har nå startet mitt fjerde år i K2. Jeg har selv erfart å omskolere meg og fikk jobbtilbud før jeg var ferdig.

Funfact: – Jeg elsker alt som vokser og gror. Hagen og naturen er mine store lidenskaper. Når snøen går ivrer jeg etter å stikke fingrene i jorda, og har jeg en dårlig dag så pakker jeg sekken og går i skogen. Da blir jeg jorda!

Hvis du skal gi ett tips til leseren, Heidi?

– Tenker du på å ta utdannelse, eller angrer på valget fra videregående?

Det er aldri for seint å begynne på skolen!

Det er på friends det skjer!